Céljaink

Az Alapítványt Manninger Miklós Nívódíjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett koreográfus emlékére, koreográfiáinak védelmére, azok összegyűjtésére és dokumentálására, a magyar- és német nemzetiségi néptánc területén elért eredményeinek megőrzésére, bemutatására, művészeti és szellemi hagyatékának ápolására hoztuk létre. Fontos számunkra a magyar néptánc kultúra ápolása, megóvása, továbbá a magyarországi német nemzetiségi néptánc kultúra és identitás tudat megőrzése, kulturális értékeinek megóvása. Ennek érdekében célunk összejövetelek, emlékműsorok, gyertyás felvonulások, fesztiválok szervezésével, vagy azokban való közreműködéssel a közösségek építése és összetartása, a német magyar kapcsolatok, barátságok ápolása, az idősebb és a fiatalabb generációk közötti kommunikáció elősegítése a néptánc nyelvén keresztül.

 

Az Alapítvány különös figyelmet kíván szentelni annak, hogy a táncegyüttesekkel is együttműködve, ezt a hatalmas művészeti táncörökséget megismertesse és tovább örökítse a fiatal korosztály számára.

 

Továbbá célunk az is, hogy Manninger Miklós személyisége, szellemisége, pedagógiája, tehetsége ne csak a koreográfiáiban éljen tovább, hanem fénykép kiállítások, emlékműsorok szervezésével, emlékalbum kiadásával megismertessük Őt a nagyközönséggel is.

 

 

 

 

Arra kérjük Önöket, vegyék fel velünk a kapcsolatot, amennyiben segíteni tudják munkánkat:

- a koreográfiai archívum létrehozásában, meglévő videó felvételeink digitalizálásban

- a koreográfiák digitális rögzítésében a Táncegyüttesek előadásában

- fotó archívum létrehozásában

- személyes élmények, események, történetek elmesélével, hogy létrehozhassunk egy emlékkönyvet

- fényképek, videók, dokumentumok, élménybeszámolók, turné emlékek rendelkezésre bocsátásával

- pályázat írásban

- Manninger Miklós Emlékműsoron készült videó felvétel és fényképek megvásárlásával

- vagy támogatás felajánlásával segítenék céljainkat.

  (Bankszámla szám: 10300002-10637025-49020012)

 

Dr. Gálboryné Manninger Zsuzsanna

az alapítvány kuratóriumának elnöke

Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány

e-mail: info@manningeralapitvany.hu