HIVATALOS KÖZLEMÉNY!

HIVATALOS KÖZLEMÉNY!
Manninger Miklós német és magyar koreográfiájának jogszerű használatáról

Tisztelt Tánccsoportok, Együttesek, Egyesületek, Táncoktató Pedagógusok, Táncosok, Iskolák, Felhasználók!

A Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány céljai és kuratóriumának döntése alapján – továbbá a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa (továbbiakban: Landesrat) egyetértésével és támogatásával – szükségessé vált, a jelenleg Manninger Miklós koreográfiákat (német és magyar) alkalmazó tánccsoportok, táncegyüttesek, iskolák, táncoktatók, pedagógusok (továbbiakban együttesen: Felhasználók) feltérképezése országosan, illetve a Manninger Miklós koreográfiák használata jogcímének meghatározása és annak katalogizálása.
A fentiek megvalósításához olyan, a Landesrathoz és az Alapítványhoz (magyar koreográfiákat illetően is!) benyújtandó nyilatkozattétel szükséges a Felhasználók részéről (2 db eredetileg aláírt példányban), amellyel a Manninger Miklós koreográfiákat felhasználók igazolják a használat, illetve a koreográfia megszerzésének jogcímét, jogszerűségét.

Kérjük az érintetteket a nyilatkozat megtételére.
A nyilatkozat és a kitöltési útmutató igényléséhez kérjük kommentben megadni az e-mail címet, ahová elküldhetjük a dokumentumokat, vagy pedig írjanak az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre az igényléshez.

  1. Nyilatkozat_Landesrat_Alapitvany_koreografiak_hasznalata_180205.pdf
  2. Kiserolevel_es_kitoltesi_utmutato_MM_nyilatkozathoz_180205.pdf

A Manninger Miklós által létrehozott koreográfiák, táncművek egészének, vagy valamely azonosítható részének bármilyen felhasználása a szerzői jog védelme alatt áll!

Azon Felhasználók (természetes személyek / nem természetes személyek), akik Manninger Miklós koreográfiáinak jogszerű szerzését és használatát, hitelt érdemlően nem tudják igazolni a Nyilatkozat kitöltésével - vagy nem töltik azt ki - , továbbá az Alapítványnál és a Landesratnál nem lesz nyilvántartásba vett nyilatkozatuk, úgy a továbbiakban a koreográfiák használatára, feldolgozására, valamely azonosítható részének bármilyen felhasználására nem jogosultak (saját nevük alatt sem)!

Várjuk együttműködésüket az ügyben!
"Fogjuk meg egymás kezét!"

Köszönettel:
Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány

„Fogjuk meg egymás kezét!” Rajzpályázat – Díjátadó Ünnepség

2017. november 17. Péntek 18.00 – „Fogjuk meg egymás kezét!” Rajzpályázat – Díjátadó Ünnepség


A Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány és a FSzEK Kőbányai Könyvtár – Földényi Krisztina Manninger Miklós díjazott – együttműködése által meghirdetett rajzpályázat nyertesei ünnepélyes keretek között vehetik át a pályázati ajándékcsomagokat.

Fellépő: Törekvés Táncegyüttes gyermekcsoportja

Helyszín: FSzEK Kőbányai Könyvtár – X. került .Szent László tér 7-14.

Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány

e-mail: info@manningeralapitvany.hu